Ingrediënten:

  • Een flesje Curieuzeneuske
  • Acaciahoning
  • Culinaire room
  • Een snede eendelever (± 2cm dik gesneden)
  • Roomboter
  • Toast rozijnenbrood of verdommeke

Werkwijze:

Deponeer het bier omzichtig in een steelpan. Zorg zeker dat je de bodem meegiet, want daar verbergt zich het meeste aroma. Eén flesje is voldoende voor de saus voor een drietal personen. Laat dit inkoken tot je een stroopje hebt.

CuberdonsWanneer je dit punt bereikt hebt, is het tijd voor de culinaire room. Vul dit stroopje hiermee aan naar eigen goeddunken. Doe er daarna de acaciahoning bij en blijf zacht roeren tot je een mooi gebonden sausje krijgt.

Hou de saus warm op een licht vuurtje en bak ondertussen de eendelever bruin in de roomboter vers van de boerderij. Maak met een vloeiende beweging een perfect gevormd vormpje met de saus op je bord en deponeer er de eendelever op met de nodige omzichtigheid.

Garneer met een sneetje Gents verdommeke, of als je dit helaas niet in huis zou hebben een toast van rozijnenbrood.